Εξοικονομώ 2022-2023

Πότε αρχίζει το εξοικονομώ 2022-2023;

Ο οδηγός του νέου αυτού προγράμματος αναμένεται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και μετά από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης θα ακολουθήσουν όροι προϋποθέσεων.

Ένα νέο εξοικονομώ 2022 θα σας δώσει την ευκαιρία, να ανακαινίσετε όλο το σπίτι με επιδότηση ακόμα και μέχρι 35.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο.

Ένα νέο εξοικονομώ αυτονομώ που πολλά προνόμια έχουν συγκεκριμένοι δικαιούχοι. Στο τέλος του έτους ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» για νέους από 18 έως 39 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ.

Εξοικονομώ για νέους: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα

Το εξοικονομώ θα βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι 39 ετών να κάνουν σαν καινούριο το σπίτι τους και να κάνουν ριζική ανακαίνιση.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ χωρίζεται σε δύο ενότητες. Θα υπάρχει το εξοικονομώ για Νέους που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home.

Τέλος θα υπάρχει και το ανακαινίζω για νέους που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «Εξοικονομώ».

Εργασίες Εξοικονομώ 2022

Εμείς σαν ΑΚΜ Σύμβουλοι Μηχανικοί  αναλαμβάνουμε την μελέτη και κατασκευή του δικού σας σπιτιού με το πρόγραμμα. Μελετάμε, ελέγχουμε και σχεδιάζουμε τις αλλαγές του σπιτιού και υλοποιούμε την κατασκευή μόλις αυτή εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες.
Το πρόγραμμα επιδοτεί εργασίες θερμομόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων, θέρμανσης και κλιματισμού, συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για το σπίτι καθώς και συστημάτων σκίασης.

Κουφώματα

Πιο συγκεκριμένα επιδοτούνται οι εργασίες για αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα ενεργειακά με διπλά τζάμια. Τα κουφώματα μπορεί να είναι ξύλινα, PVC ή αλουμινίου. Επιδοτούνται και η αντικατάσταση σε ρολά και παντζούρια αλλά και η αντικατάσταση μόνο σε στα τζάμια.

Θέρμανση – Κλιματισμός

Το πρόγραμμα  θα επιδοτήσει την αντικατάσταση του παλιού συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα υγραερίου, φυσικού αερίου, λέβητα πετρελαίου συμπυκνώσεως, αντλία θερμότητας, ξυλολέβητα και ενεργειακό τζάκι. Οι εργασίες αναβάθμισης του συστήματός θέρμανσης φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και CE. Τέλος μπορεί να γίνει εγκατάσταση ή αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών.

Ζεστό νερό χρήσης.

Αναλαμβάνουμε τις εργασίες εγκατάστασης ηλιακού συλλέκτη για την παραγωγή ζεστού νερού. Επίσης μπορεί να επιδοτηθεί και η εγκατάσταση συστηματος boiler για ζεστό νερό αλλά και υποβοήθηση στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Οι εγκαταστάσεις πάντα είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει εκ των υστέρων στο σπίτι. Στην Greenbuilding επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά για κάθε σύστημα θερμομόνωσης. Πετροβάμβακας, εξιλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη μαζί με τα κατάλληλα υλικά προστασίας και τελικής επιφάνειας απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης